Andra års
reseberättelser

Januari 2014

Helger

Efter en lugn och fridefull julhelg i Andalucien är vi nu sedan några dagar tillbaka i båten.

Föregående nyårsafton tillbringade vi på restaurang Dom Henrique här i Lagos, se november / december 2012, www.dhenrique.grupoadm.pt. Vi var så nöjda att vi ville återkomma  även till detta nyårsfirande. Tillsammans med ett par engelska seglarvänner bjöd gårdagskvällen inte bara på en utmärkt middag, klackarna i taket / "let your hair down", utan även ett extravagant fyrverkeri vid tolvslaget.

Kära hemsideläsare - Mary & Erik på Bess Safari Too tillönskar Dig en God Fortsättning på 2014!

Vågor

På delar av norra Atlanten har det under den senaste tiden varit dragigt. För några dagar sedan prognosticerades en våghöjd längs Portugals norra västkust och spanska Galicien om tio meter. Sedermera uppmättes vissa vågor till tjugo meter. Kanske inte "plana vågor", utan relativt skrynkligt.
Nere hos oss hade vi i sammanhanget beskedliga fyra till fem meter. I skyddade Marina de Lagos gav det en viss svinga, inte problematisk på något vis, men tydligt märkbar. Problem gav vågorna däremot på annat håll i närheten. Välj vinterhamn med omsorg!

För er som gäspar över femmeters vågor finns möjligheten att gå in på youtube.com, sök "storm brittany", se Storm in Brittany - Hurricane winds - Heavy wether on the french and british coast av Jean-René Keruzoné. Over the moon!!!

Vänlighet

Nyligen besökte vi den lilla spanska staden Ayamonte där vi i somras kom i kontakt med John och Diane som driver båttillbehörsaffären Ayamar, www.nauticayamar.com. Bland annat behövde jag en liten stege för ombordstigning. John och jag går ut på lagret, han har en, nästan, lämplig i rostfritt stål. Problemet är att den är några decimeter för lång.

Vad göra? John går direkt ut i verkstaden och kortar av den enligt mitt önskemål. Diane frågar hur jag vill ha mitt kaffe. Några minuter senare dricker J & D, jag och en annan kund underbart kaffe hämtat från det närbelägna caféet.

En enkel händelse ur livet att minnas.



Nyårsfyrverkeri 2013/2014 i Lagos.
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December