Andra år
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December
November - december 2019Vi tillbringar ett par månader i Stockholm med några resor inom  Sverige och en till Helsingfors.

Strax innan jul styr vi kosan söderut. Stena Germanica tar oss från Göteborg till Kiel. Hamburg, Bremen, Groningen och till dagens slutdestination Leeuwarden. Nya Bumsen är uppkopplad mot RTTI, ett system som lotsar oss förbi trafikstockningar - tackar!

I Leeuwarden hälsar vi på Bess Safari i hennes uppvärmda inomhushall. Förutom vinterkonservering har inget gjorts med henne, efter nyår ska Jan och hans pojkar dock arbeta med henne.

Vi fortsätter vidare söderöver genom ett långtradarfritt Europa. Passerar Amsterdam, Bryssel, Paris, Biarritz, San Sebastian, Burgos och Madrid innan vi når fram till vårat hem i Puebla Aida, Mijas Costa. Under vår långa bortvaro därifrån har våra vänner Bert & Berit tittat till, ett varmt tack för det!Vattenkran!


Här bredvid ser du ett fotografi av en vattenkran. Den är monterad vid handfatet på ett av våra hotellrum. Höjden är en knapp meter. Den fungerar. Den...tja...vad ska man säga...?

Månadens multiplechoise fråga. I vilket västeuropeiskt land står sådan ingenjörskonst att finna?

1. Frankrike
2. Frankrike
3. Frankrike

Svar. Frankrike

Hotellet heter Le Relais Du Bois Saint - Georges, www.relaisdubois.com. Hotelldelen är fantastiskt kul, restaurangen är helt makalös. Vi fick en middag som etsats sig fast i minnet! Franska bra restauranger är verkligen bra. Dessutom får Estrella vara med vid bordet - viktigt!Vintervila för mv Bess Safari


Det stora fotografiet här bredvid av Bess Safari togs i november av Jesse Peek. Det är speciellt intressant på följande vis - hon ligger i vattnet - men inomhus. Det är en kajanläggning med fingrar, eller om du så vill en marina, men inomhus, med tak och väggar. Här ligger runt fyra dussin båtar av Bess Safaris storlek. I Nederländerna är sådana anläggningar inte ovanliga men vare sig vi eller andra erfarna seglare, icke holländare, vi talat med kände till exsitensen av dessa. Fantastiskt bra skydd för båten!

Det mindre fotot av vår ögonsten är taget av Albert Gerritsma. Det visar Bess Safari som flyttats in i den uppvärmda inomhushall, på terra firma, där hon ska tillbringa vintern.God Jul och Gott Nytt År


Bess Safari, Estrella, Mary och Erik tillönskar en God Jul och ett Gott Nytt År!!xxxx