Andra års
reseberättelser

Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December
Augusti 2020
Amphicar


Att sikta en Amphicar är en rar händelse. Vi gjorde det i Sudergracht, Dokkum. Hann inte fånga farkosten på bild när den stolt forsade fram i uppskattningsvis 4-5 knop utan fick nöja oss med detta foto då den ligger och hämtar andan.
Amphicar serietillverkades i Tyskland under 1960-talet. Motor och mekanik från Triumph Herald, toppfart på land 110 km / tim, till sjöss 6 knop, dubbla propellrar, inget roder utan styrningen sker med framhjulen. 3.800 tillverkades, i dag ett samlarobjekt.

Cykelns sista (?) uppgift
I Holland, detta cyklarnas förlovade land, är det en hedersbetygelse att på ålderns höst få bära en vacker blomsteruppsättning.Gräsklippning i Dokkum

Längs den delen av kanalen där vi med sportbåtar förtöjer ansas gräsmattorna noggrant. Används gör en stor fjärrstyrd gräsklippare som klarar rejäl lutning.
Födelsedagsblommor

Den 19 augusti fyller Mary år. Den här buketten fick hon av Estrella och ErikBåthus i Leeuwarden

I Leeuwarden ligger ett rejält båthus. Det har 56 platser, är i princip en marina men i ett hus. Fingrar att förtöja vid, el, vatten och helt skyddat från vädrets makter. Båtarna är upp till runt sextio fot.
Vi låg här första vintern dvs 2017/18. Nu kommer vi ligga där till slutet av oktober då Bess Safari torrsätts och rullas in i ett hus på terra firma, uppvärmt och torrt.
Orsaken till att hon inte direkt tas in i huset (på land) är att vi vill sjösätta tidigt på vårvintern och för att ingen ska ligga i vägen måste vi gå upp sist.


,


xxxxx
Dokkums parkförvaltning i aktion. Släntens rejäla lutning framgår inte av fotot.
Estrellas mattes födelsedagsblommor
Fantastiskt bra båthus! Själva har vi i Europa bara sett denna strålande typ av konstruktion i Nederländerna