2022

Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December
Augusti 2022
I början av månaden ligger vi till ankars i en av våra favoritvikar, helt nära Lindesnes, ett av Norges "Kap Horn".  Runt viken finns en hel del bebyggelse men ingen affär. Jorun och Terje, vilka vi är bekanta med sedan tidigare, skjutsar in Mary till Mandal för att handla färskvaror. Här i Norge träffar vi så många hjälpsamma och trevliga norrmän.
I idylliska småstaden Lillesand märker vi att högsäsongen är över, hamnen är nu inte ens halvful, positivt för oss.
Vi har i svenska och norska vatten mött ett överraskande stort antal holländska båtar, både segel- och motorbåtar, nu börjar de dra sig hemåt
Våra för året nyfunna pärlor Narvika och Kirkeöya får åtebesök.

Ombord firar vi en extra viktig födelsedag.

Vi ligger i Strömstad och blir genom en enkel försynt lapp på en anslagstavla (sofistikerad marknadsföring behövs nog inte) upplysta om att en av SVTsstörsta publikmagneter, Antikrundan, spelar in ett avsnitt om några dagar. En kameraman går runt bland båtarna, en drönare susar i hamnen - fastnade Bess Safari på någon bildruta?

Även Nordkoster får återbesök. Eriks barndomsvän Henka och hans fru Lena bjuder oss och barndomsvännen Olle på en fantastisk middag på havskräftor. Henka är kökens trollkarl!

Flera bohuslänska vikar följer. I en av dem ramlar vi på en av Marys tidigare arbetskamrater. I hans sittbrunn får vi höra om hans nyss avslutade jordenrunt seglats i en nio meter lång populär familjebåt. Givande samtal!

Havskräftor hos Henka & Lena på Nordkoster
Lillesands kyrka
Ljung, ljung och åter ljung i Bohuslän
Narvika nära Risör - vackert, stilla, väl skyddat
Saltholmens fyr utanför Lillesand
Citadellet i Stavern byggdes 1675-79 som skydd mot svenskarna
Dagny trålar i Kosterfjorden
Strandvrak, Bohuslän
Den populära beachen i Näverkärrskilen SE Bohus Malmön