2022

Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December
Januari 2022
Efter trettonhelgen reser vi söderöver till båten i Nederländerna och vidare till vårt andra landbaserade hem, detta beläget i sydspanien.
I motsats till i Sverige är det nu ansiktsmask på, från och med Stena Germanica, Tyskland, Holland, Belgien, Luxemburg, Frankrike och Spanien. I stort sett all följer regeln om munskydd / ansiktsmask. Här i Spanien använder de flesta vanliga munskydd, själva genomgående ansiktsmask FFP2/3.
Kontroll av giltigt vaccinpass vid incheckningen på Stenas terminal i Göteborg, det utmärkta hotellet i Apeldoorn etc etc. Undantaget var ett hotell i norra Frankrike. Tvärtemot franska regler, inte rekomendationer, bar ingen i personalen någon form av munskydd. Attityden när vi talade med dem speglade att det var ett gäng antivaxxare. Bedrövligt.

I Holland har smittspridningen ökat rejält. Under tiden 12 till 25 januari registrerades i Leeuwarden 1983 smittade per 100.000 invånare, i Amsterdam 4885, i Haarlemmermeer nära A `dam 6818, källa rivm.nl Påföljande period 2966, 5548 respektive 8601.