2022

Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December
Juli 2022
Här ovan ser du ett fotografi som tagits i havsbandet inte långt från Langesund vid norra Skagerrak. Inspirationen till det publicerade fotot - motivet, bildkompositionen och redigeringen - kommer från konstnären Roland Svensson.Frisiskt rendezvous


Under åren då vi med förra båten, Najad 511 Bess Safari Too, hade Lagos i Portugal som hemmahamn var vi en av ett dussin båtar som låg vid marinans cais de honra. Där låg även det holländska genomtrevliga paret Jaap och Ali med sin stadiga Bull, en segelbåt om sjutton meter och trettio ton målad i de traditionella frisiska färgerna. De bor i Leeuwarden det vill säga där vi köpte och under några år vinterförvarade vår Selene Bess Safari. Vi träffade dem flera gånger i Friesland, på terra firma senast i mars i år.
Nu hade vi stämt möte i Narvika, ej att förväxla med Narvik, helt nära Risör. Kul och hjärtligt rendezvous!
Fotot på Estrella, Mary och Erik i Bulls cockpit är taget av Ali. Det andra, på oss fyra tvåbenta, där höll Erik i selfiepinnen och Ali hanterade avtryckaren. Båda fotografierna lägger vi ut efter att ha inhämtat Jaap och Alis medgivande.
Sjektekanalen, Stavern


Sjektekanalen är Staverns veteranbåtshavn med nästan hundraåriga rötter. De flesta båtarna är byggda på femtio och sextiotalet men några är runt hundra, några runt tio. Motormässigt är det jämnt fördelat mellan Sabb diesel och bensinmotorer från FM, Sleipner, Marna, Faerd och Staverns egen Kvikk.
Regnbåge i Stavern
Regnbåge i Stavern
Sjektekanalen, Stavern
Sjektekanalen, Stavern
Inspirerat av Roland Svensson
Narvika nära Risör. Här gick Colin Archer i lära hos Nils E Narvik
Erik (ej tandlös), Jaap, Ali och Mary i Bulls cockpit
Estrella, Husse och Matte i Bulls cockpit