Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
Oktober

Några dagar in i oktober anträder vi en resa mot Malaga. Är bjudna på en fest vi inte vill missa.  Mycket riktigt får vi några tveklöst urtrevliga dagar!

Därefter besök i Stockholm. Tiden där spenderar vi i huvudsak åt två ämnen. Träffa så många kära vänner vi hinner, handla reservdelar och tillbehör till Bess Safari Too. Dessutom hinner vi uppleva säsongens första snöfall.

Hög tid att sätta sydlig kurs! Lossar BMWns förtöjningar, tar första natthamn på fantastiska Hotel Vier Jahrzeiten i Lubeck. Badrummets väggar i glas, toalettens i frostat dito, se foto …

Shopping av båttillbehör hos AW Niemeyer i Hamburg, ner genom ett regnigt Tyskland, nattvila i Heidelberg. När vi närmar oss den franska gränsen spricker molntäcket upp, toppen! Alenya nära Perpignan påföljande natt. De spanska vägarna bjuder på sin höga standard kombinerat med gles trafik. Skyfall med översvämningar på La Mancha.
Hur många utsocknes har hört talas om den lilla staden Tomelloso? Förmodligen inte många, men ett litet hotell (två dussin rum) med gold quality finns. Hotellet hade vi förvisso läst om, men när vi närmade oss det, såg de småruffiga husen längs gatorna, fick parkera vid en soptunna 10 meter från entrén var förväntningarna kanske inte riktigt högt uppe bland trädtopparna.  Men Madre Mia…!!! Allt - rum, lobby, restaurang etc oerhört vackert, smakfullt och i toppskick! Maria respektive Monica i receptionen hjälpsamheten och vänligheten personifierade. Dit vill vi återvända! Snart!

Framme i Lagos låg Bess Safari Too och mådde bra. Tillsyn har hon fått av Håkan och Helena. Tack!

Atlantic Rally for Cruisers, ARC, är i långseglarkretsar sedan ett kvarts sekel en institution. Det är en "eskadersegling" med cirka 250 deltagande yachter, från Kanarieöarna till Västindien. Starten i Las Palmas äger rum den sista söndagen i november, målgång i St Lucia några veckor senare.
Jag (Erik) skall delta som besättning ombord på Solit, en Malö 40 med skeppare Janne, hans fru Kate och dotter Charlotte.
Bess Safari Too, Solit och Loupan med Pelle och Ulla fick mängder av fantastiska gemensamma upplevelser när vi följdes åt från A Coruna  till Cascais. Vi delade mängder med restaurangbord, världsarv, övriga glädjeämnen och bedrövelser ( icke kooperativ utrustning).  Loupan deltar som ytterligare en av halvdussinet svenska segelbåtar.

Under ARC kommer Mary studera spanska språket, på plats i sydspanien. Mellan föreläsningarna underhåll av solbrännan…

Som alla initierade känner till är Malö 40 inte mainstream. Hon är ett gediget kvalitetsbygge från Kungsviken på Orust, 2009 skräddarsydd åt Janne, Kate och Charlotte. Utrustad med satelittelefoner, watermaker, elverk, tvättmaskin, AC, allt utom - ehhh - ja,  det skulle vara fonduegryta då… Kort sagt,  väldigt många seglares tveklösa drömskepp för långsegling!

Organisatören av ARC har en hemsida med information en masse. Bland annat går deltagarnas positioner, med fördel Solits och Loupans, att följa. Adress www.worldcruising.com , klicka Dig fram till Fleet Viewer.
I min sjösäck kommer Bess Safari Toos Iridium-telefon finnas på plats.  Nummer och instruktion för fria SMS under fliken Kontakt på denna hemsida.

Badrummet förmodligen inte comme il faut i alla läger.
ccccc