Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
April 2016


Gubben - i - lådan...

Vi har fått påstötning om att hemsidan inte har updaterats på ett tag - det här skrivs 1 juli - men - ta dah!! - nu är vi tillbaka. En synopsis av den första vårmånaden.

Under april var vi i Stockholm kompletterat med ett antal landbaserade resor till bland annat Bohuslän och Småland.
Öster om denna text ett foto från vår bostad på Östermalm med kungliga slottet i bakgrunden, i sydost körsbärsblommor i Kungsträdgården.

Politik är förvisso inte denna hemsidas uppgift att spegla men under april är det inte möjligt att komma runt hur ett av regeringspartierna abonnerat på samtliga massmediers krigsrubriker med en vice statsminister och en stor statsman i huvudrollerna. Madre Mia!

I slutet av månaden styrde vi vidare, nu på sydlig kurs. Bilen i sedvanlig ordning packad med bland annat reservdelar och tillbehör stämplade "Marin".
Genom ett Tyskland där snöblandat regn och hagel präglade de yttre omständigheterna, "genom ett regnigt Europa" som Thomas Ledin sjunger hade varit lugnare.
Nära Montpellier tog vi in på ett av våra absoluta favorithotell, www.disini-hotel.com i Castries. Madame Sauvage hälsade oss välkomna till sitt lugnt belägna boutiquehotell och bjöd till middag på en överraskningsmeny. En dylik meny innebär att gästen väljer antalet rätter, vad som serveras är dock en suprise, efteråt överdoserade vi med lovord. I hennes matsal vill vi förtöja. Ofta!