Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
December 2017Sydvart


Efter en tid i Stockholm är vi nu destinerade till spanska Andalucien via Leeuwarden i nederländska Friesland.

Endast lite småhalkigt under några mil i Sverige, snön kommer först runt Bremen för att inte tala om när vi passerat in i Holland.
Vi kommer fram till en snöig men varm och upplyst Bess Safari - kärt återseende. Hon har för endast några dagar sedan flyttats ut från båthuset där hon tillbringat en stor del av tiden sedan vi lämnade henne. Ett antal båtbyggare från varvet har under tiden utfört garantiarbeten.
Under ett par dagar stuvar vi henne med den omfattande lasten från bilen. Om ett par dagar flyttas hon in i ett annat båthus där hon ska vila under vintern. För oss tid att rulla vidare.

Via ett franskt fd kloster vid Mosels strand, där våra tankar går tre decennier tillbaka, till 1987 då vi med Mistralen s/y Black Bess gick på just Mosel, fortsätter vi till Disini nära Montpellier, via Valencia till vårt hem i Puebla Aida.


Långhelgerna


Under långhelgerna höll vi detta år en profil lägre än låg. Estrellas matte fokuserade på sin hostmedicin och varmvarma täcken, husse blev mirakulöst nog inte smittad. Men vi är inte de som skall klaga - kan inte minnas när någon av oss senast var förkyld eller hade influensa. Dessutom är det viktigaste att bacilluskerna hade den goda smaken att ge sig till känna när vi var på landbacken och inte till sjöss - eller hur! Navigare necesse est, vivere non est necesse.

xxxxxKlostret, numera hotellet, i Pont-á- Mousson vid Mosels strand
Kungsgatan julpyntad, några kvarter från vårat hem