Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
Gubben i månen
Februari 2015


Förändrad tankebild

På den iberiska halvön har det under de senaste dagarna, i början av februari, varit kylslaget. Faktum är att det har snöat en hel del, dock inte här vid kusten. Spansk televisions nyhetssändningar är väl försedda med reportage där reportrarna gör änglar i snödrivorna, iförda endast badbyxor dyker i snövallar etc etc. För övrigt - skulle det vara möjligt i svensk television? Knappast...

Till saken. Här nere vid den södra kusten var det vid lunchtid tio grader. Det inplanerade utomhusarbetet betraktades som hart när oigenomförbart, vänta med det tills det blir varmare om några dagar. Man får laga efter läglighet, eller hur? Tio grader - heck!!
Men. Hur oändligt många gånger genom åren, eller rättare sagt decennierna, har jag inte under vårrustningen krupit runt på båten under presenningen med kvicksilvret runt nollan, gärna ackompanjerat av snöblandat regn. Naturligt för den skandinaviske båtägaren. Tankebilden har förändrats.

Back on track

Under andra hälften av februari återställdes ordningen. 20 grader. Underbara eftermiddagar i sittbrunnen, mandelblommorna har sin sedvanliga concours dè élegance (ja, ja, ja - mandelblommor är vare sig rara eller märkvärdiga - men de skänker glädje och utstrålar VÅR), jolletur i bara skjortärmarna - whoohoo!!