Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
Song of the Sea, Najad 460
Dagen på stranden lider mot sitt slut
Titta noggrannt på stammarna...
Alternativ till ihopfällbara cyklar?
Juli 2015Familjen Fågel


Tre, minst, ungar i boet. Jodå - de är tre små huvuden som tittar fram, även om det är det mellersta som dominerar helt och fullt, titta efter riktigt noggrannt. Far, eller om det är mor, har sekunden före levererat mat till de små.

Klicka på fotografiet!Systrar


Det brittiska paret mr & mrs S fick 2002 en nybyggd Najad 460 levererad av varvet i Henån. Båten döptes till Song of the Sea, SotS, seglades till Caribien och därefter tillbaka till Orust. 2005 sjösattes deras splitter nya Najad 511, Song of the Ocean, SotO. S behöll lillasystern med tanken att segla henne i Skandinavien under sommarsäsongen. SotO seglades till Caribien för att ha henne där under vinterditon. Hösten 2009 ändrades planen, båda Najaderna skulle säljas, en ny Najad 570 beställas.

I samband luciahelgen 2009 tittade vi på SotS och SotO, båda i fantastiskt gott skick, likartat utrustade.

Vår väg till avgörandet, en detalj. Vi är goda vänner med en äldre klok och trevlig engelsk kvinna, mrs W. Hon har inga kunskaper om båtar, men stor erfarenhet av livet. Jag presenterade dock fotografier och specifikationer på båtarna för henne, förmodligen sa det henne inte mycket. Men - hennes enda kommentar. "Remember, you only live once. Take the big one".

Vi döpte om SotO till Bess Safari Too, och har fått mängder av fantastiska minnen tillsammans med henne.

SotS är efter några stillsamma år nu åter ute på äventyr. Henrik och Yana seglade henne i fjol till Caribien, nu tillbaka i Europa via Bermuda och Azorerna. Med dem hade vi stämt möte i Rota, helt nära Cádiz.
Jättekul att stor- och lillasyster fick återses!Fasadbeväxning


Vi trodde inte våra ögon. Stammen kommer ut ur väggen. Den följer fasadens utskutande delar med millimeter-, nej, men centimeterprecision.  Studera fotografierna med lupp. Hur är detta möjligt? När planterades växten? Hur har den skötts?
Juli månads quiz - hur många kilo?
Kommunikation på terra firma


Cyklar ombord, ofta ihopfällbara, för att kunna färdas på landbacken när apostlahästarna inte räcker till är vanligt.
Men en riktig bil. På en båt runt 15 meter. Inte vardagsmat.

PS Den bilintresserade har säkert redan identifierat den gula läckerbiten som en Daihatsu Copen av första generationen DSFiskafänge deluxe


Inte utan saklig grund kan dessa lyckliga sportfiskare hävda att armarna inte räckte till!
Landningen av fångsten fångade vi på bild i La Línea de la Conceptión, det vill säga vid Estrecho de Gibraltar (Gibraltarsund).
vvvvvvvvvv
Juli fortsätter på ny sida ...