Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
Juli 2016
Nästa kuling

Den förra var för några dagar sedan, i junis slutskede, den här i julis början. Vindar på upp till 22 m/s. Den här gången sitter vi i sittbrunnen på en femtiosju fots holländsk nybyggd segelbåt i traditionell frisisk stil. Det seglande paret har vi under den gångna vintern haft som grannar på J-pontonen i Lagos.
Båda våra respektive båtar ligger bra, fullt sjölä, ingen svinga, dock inget vindlä. I Lagos märker vi knappt av vinden, även vid kuling, utmärkt vinterhamn.Figuriner

Den lilla staden Rota i norra delen av Bahía de Cádiz är förvisso inte ett smyckesskrin fyllt av arkitektoniska pärlor, men har icke desto mindre en gammal, riktigt trevlig stadskärna.
Figurinerna vi fann på ett par husgavlar är några exempel på detta. Den lite äldre mannen med de ihoprullade dokumenten i handen, den yngre tuffa flickan, båda runt tre decimeter höga.


Celebert besök

Tvärtemot vad man kanske kan tro kommer lilla Rota i morgon (söndag 10 juli) få riktigt storfrämmande. President Barak Obama. Jodå, du läste rätt. Här ligger nämligen US Naval Station Rota, en amerikansk örlogsbas. I dag Sevilla, i morgon Rota för presidenten.Kuling 3.0


I skrivande stund, 17 juli, är vi inne på femte dagen med kulingvindar i stort sett non-stop. Natten till i dag bjöd på vindbyar upp till 28,9 m/s, flera av de föregående dagar en bra bit över 20 m/s. Eller som Mary sa, " det har fläktat lite". Hmm.

Det vi gjorde när den dragiga långtidsprognosen uppenbarade sig var att ordna fram en bil för att bege oss till bland annat några av de historiskt intressanta orterna i provinsen Cádiz.

Arcos de la Frontera har varit bebodd sedan förhistorisk tid. Den är en av Andalusiens Pueblo Blancos, vita städer. Högt beläget och i centrum ligger Plaza de España runt vilket de viktigaste är beläget. Iglesia de Santa María de la Asunción byggd i sen mudéjargotik, massiva gotiska Parroquia de San Pedro, Parador de Arcos de la Frontera som bjuder sina gäster på bland annat en fantastisk utsikt och Ayuntamiento (stadshuset).
Arcos de la Frontera
Fortsätt till nästa sida ...