Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
Maj 2014


Jubeldagar i Lagos

Under den senaste tiden här i Lagos har vi, i princip, ägnat oss åt att rusta Bess Safari Too. Men bara i princip, för Holy Moly vilken mängd spännande seglare vi hela tiden möter!!

En dag rendez-vous med Nick & Jude, Chris & Lorraine, Peter & Pam. Seglare vi lärde känna i Spanien och Portugal under 2012 års seglats.

Underbart vacker svenskflaggad vintage Nautors Swan 53 ritad av S&S får vi som granne på babordssidan. Det urtrevliga svenska paret ombord skall i rekordfart segla Nice-Sverige. Hon världsmästare i en kappseglingsklass, han är en i teamet som fann DC:3an på Östersjöns botten.

De senaste veckorna har vi på vår styrbordssida haft amerikanska paret Bob & Suzanne i sin 53 fots  Amel med hemmahamn i Virginia. De bor på landsorten i Colorado, på säkert avstånd från havet, själva kallar de sig för hicks (=lantisar). Men seglar på havet gör de. Både sonen och dottern befäl i handelsflottan. Tillsammans med B & S spenderade vi mycket tid, hade fantastiskt kul! Bara att lyssna på amerikansk engelska är underhållande, mängden knasiga ord och uttryck är härlig härlig! I dag skiljdes vi, tyvärr, de seglade vidare, kanske träffas vi igen.

För några dagar blev vi anropade av några svenskar. De hade helt nyligen fullbordat en jordenruntsegling. Vi har, naturligtvis höll jag på att skriva, gemensamma seglarvänner i Stockholm visade det sig.

Och så vidare, och så vidare. FYI - vi har det oförskämt bra!
I vilken concours d` élégance som helst skulle dessa blommor vinna. Sådana kan man få den 18:e maj
Någon mer som associerar till Flower Power, Woodstock, flum osv?