Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
Mars 2017


Stockholm

Efter att ha pysslat om Bess Safari Too och överlämnat tillsynen av henne till Otto & Pirjo, seglare som bor i Lagos, vänder vi kylaren mot Stockholm.

Sista natthamnen får vi i Burgtiefe på Fehmarn, en av de tyska öarna längs Schlezwig-Holsteins östersjökust. Burgtiefe är en utpräglad semesterort inklusive en marina i Burger Binnensee, en lagun eller om man så vill stor naturhamn.
Vårt intryck av orten har två sidor. Ytligt betraktat är byggnaderna generellt sett, undantag finns, knappast lustbetonade men välskötta. Exempelvis är de tre höghusen av samma snitt som i en standardiserad betongförort - men med ett fantastiskt läge ett dussintal meter från havet. Å andra sidan har vi hittat Strandhotel Bene www.bene-fehmarn.de, exteriört kanske inte så spännande, dock ytterst prydligt och välskött. Men interiört! Fantastiskt fina, stora, fräscha och välplanerade rum. En middagsmatsal med hög klass på anrättningarna, dessutom bland de bättre frukostarna vi fått. Hit kommer vi återvända flera gånger!

Beroende på SMHIs och Trafikverkets varningar för snö och halka i delar av sydsverige stannade vi kvar en extra natt, med andra ord ytterligare ett par utmärkta måltider!


Eglise Catholique Castries, Castries
Spännande balkong, Castries
Öde småbåtshamn, Burgtiefe
Fehmarnsund, inloppet till Burger Binnensee
Bronsfågel spejar ut över Fehmarnsund