Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
November 2013


Vänner

Britt, Leif, Ann, Hasse, David, Birgitta, Lars-Evert, Peter, Annika, Lasse, Amelie, Ulrika, Astrid, Hans, Carl-Gustaf, Gunilla, Peter, Hilde, Olle, Ulf, Henka, Lena, Anders, Karin, Kajsa, Robert, Åse, Jan, Ritva, Kristian, Muck, Peter, Martin, Martin, Margareta ...puhhh...någonstans får uppräkningen stoppa...är några av alla underbara människor vi umgåtts med under den gångna dryga månaden. Några av er har vi mött  i Stockholm, några på andra håll i landet, några i Helsingfors. Middagar, luncher, gästrum, hotell, vi har haft en fantastisk tid!
När vi anlände till Stockholm tvingades vi på grund av sjukdom tacka nej till flera middagar. I samtliga fall trollade, de hårt yrkesarbetande och strängt upptagna, värdparen fram nya datum. Det värmde in i märgen! Tack!
Krämpan hjälpte Dr Håkan E, på min forna arbetsplats, till med efter endast några timmars startsträcka. Tack!

Vänner skall man förvisso alltid vårda, men kanske är det än viktigare när man inte kan mötas AFK så ofta.

Supportteamet i Stockholm är briljant. Exempelvis pysslar hovmekaniker Anders om Bumsen under sommarhalvåret då den sover sin Törnrosasömn i garaget. Olle processar några väntade pappersbrev. Och så vidare. Dreamteam var ordet.

Återtåget

I slutet av november lägger vi in Lübeck som waypoint, startar järngenuan, är tacksamma för att isen inte hunnit lägga sig och sätter fart söderöver. Nåja, fart och fart. Även på den tiden då undertecknad körde BMW 6-serie, den tidens top-of-the-line, blev han på autobahn omkörd av bland annat en Fiat Panda. Med handikappmärke i bakrutan. Blir fortfarande påmind om detta. Preskriptionstid? Nope. Men rullar söderöver gör vi.

När vi kommer in i Frankrike spricker molntäcket upp, sol! Samma mönster som i fjol, se Oktober 2012.

Trevliga hotell Les Hortensias i Alsace. Boutiquehotellet Disini nära Montpellier, www.disini-hotel.com, med i Guide Michelin, over the moon!!  Parador vid havet i Valencia, www.parador.es, därefter är vi hemma.

Julskyltning, Biblioteksgatan i Stockholm.