Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
November 2017


Under november fortsätter vi med att träffa vänner och bekanta, uträtta allehanda ärenden och sist men inte minst följa en av våra advokaters stolta skepp i ARC 2017, seglatsen från Gran Canaria till St Lucia, www.worldcruising.com. Startskottet avfyrades utanför Las Palmas den 19 november, tidigare än föregående år. Sjöväderprognoserna visar på en del motvind för överfarten, på Fleet Viewer (där det går att följa båtarnas faktiskt seglade väg, www.worldcruising.com/arc/eventfleetviewer.aspx) gick det att se en hel del krysslag - hur går det med paraplydrinkarna i solnedgången...???


Ny leksak!


För att få nya, spännande kameravinklar har vi utrustat oss själva med en flygande kamera, en drönare eller quad som de tydligen säger i det stora landet i väster. Den heter Phantom 4, fotograferar i RAW-format och filmar i 4K, www.dji.com
Enligt uppgift är handhavandet så enkel att en treåring klarar biffen. Pja - en del pyssel med att få smartphonen / markkontrollen / drönaren att kommunicera med varandra, men Mary ordnade det  geschwint.

I Stockholm får man överhuvudtaget inte flyga utan speciellt tillstånd, vi sökte därför upp ett ödsligt ställe ute på landet för premiärflygningen. Take off helt enligt plan!
Vi ser mycket fram mot våra nya bildvinklar!
(Är det verkligen tillåtet att bekänna den stora upprymdheten vi båda fann när vi i tur och ordning satt vid spakarna och flög? Barn på nytt! Julafton i november! Tjohooooo!!)
Drönarfotografi från Jungfruflighten