Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
Oktober 2013


Virgen del Rosario - Fiesta!

Att spanjorerna är planetens festspecialister har jag redan berättat, se augusti 2013 Fiesta de la Urta. Nu var det dags. Igen. Den här gången i Fuengirola.

De första bosättarna där Fuengirola i dag ligger var fenicierna. Under romartiden gavs staden namnet Suel, efter arabernas erövring hette den Sohail. Under 800-talet tog vikingarna (sic!) över efter araberna.
Dagens namn är sannolikt en sammansättning av Font-girola alternativt Fuen-girola. Fontana och fuente är spanska för fontän, girola är en båttyp som användes längs kusten under 1700-talet.
Vid Plaza de la Constución ligger Iglesia de Virgen del Rosario. Kyrkan är uppkallad efter Fuengirolas skyddshelgon, Virgen del Rosario.

I början av oktober oktober hyllas och firas hon. En hel vecka. Vilket bland annat innebär att många affärer, hantverkare mm har stängt. En vecka. Skulle Martin Luther delat ut guldstjärnor och hedersomnämnanden? Inte det inte...sorpresa, sorpresa! Men spanjorerna gillar sina fiestas - de lever på excistensmaximum - It's Their PARTY!!!

De vi mest la märke till var den stora mängden fantastiskt vackra flamencoklänningar vilka bars av flickor i bokstavligen alla åldrar. Dessutom hästekipagen, stiliga manliga och kvinnliga ryttare i sombreros samt vackert smyckade hästar och åsnor.
Vackert smyckade...hästar...ehhh...eller är det åsnor? Någon?
Ryttarinna i damsadel, elegant klädd i bland annat sombrero.
Ung fiestadeltagare.
vvvv
Smyckad åsna, Fiesta del Rosario.
Stilla ritt.
Flamencoklänningar.