Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
Oktober 2016Hemresan

# Chateau du Domaine du Griffier

Efter att ha överlämnat vårdnaden av Bess Safari Too i händerna på svenska seglarvänner rullar vi norrut över den iberiska halvön, passerar bland annat Madrid och Burgos, hänförs som alltid av de vackra bergen i norra Spanien, i Biscayabuktens närhet. 
Nära La Rochelle  bor vi på Chateau du Domaine du Griffier, www.chateau-griffier.com. Fridfullt lantligt beläget, en stilla vacker innergård, vovve-vänligt, en middag som tillhör de bästa vi ätit - hit återvänder vi gärna.
# Chateau de Harzé

Passerar Paris, in i Belgien, tar in på Chateau de Harzé www.chateau-harze.be, ett vackert slott med anor från 1600-talet, använt som privatbostad ända in på 1960-talet, nu hotell. Metertjocka stenväggar, takhöjden i vårt rum runt sex meter, hela slottet har med förlov sagt en obegränsad mängd charm.

De hus som byggs idag - kommer de att stå kvar om fyra hundra år?
# Strandhotell Bene

I ett Tyskland som för tillfället begåvats med en hög skuraktivitet stannar vi till i Hamburg för ett besök hos A W Niemeyers "Flagship Store" www.awn.de, alltid hittar vi några oundgängliga båttillbehör(!).
På Fehmarn får vi vår sista natthamn, Strandhotell Bene, www.bene-fehmarn.de. På tyskt vis mycket välorganiserat (inga porösa gränser här inte). Fräscht, stort, mycket fint rum med från balkongen utsikt över Fehmarnsund några dussintals meter bort. Utmärkt middag och en av de bättre frukostar vi fått. Och vovve-vänligt! Hit kommer vi att återvända.


Stilla eftermiddag på Chateau du Domaine du Griffier
Chateau de Harzé
Chateau de Harzé
Fehmarnsund från rummets terass, Strandhotell Bene
Kite-surfare utanför fönstret