Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
Oktober 2017
Kontraster
Med Bess Safari låg vi förtöjda i en av Nederländernas alla trevliga småstäder, i vanlig ordning centralt i staden.
Kommer i samspråk med en holländska som bor i ett närbeläget hus, hon frågar var vi kommer ifrån, jag berättar. Hennes omedelbara reaktion var - såååå tråkigt - bara en massa obebodda öar längs era öde kuster!! Här i Holland har vi korta etapper på kanalerna mellan våra städer och alla dess trevliga restauranger - det är livet!
Oooops - vad svarar man på det?

Själva tror vi på kontraster. Efter ett antal trevliga år med vår Najad i Spanien och Portugal fick vi nu i år några månader med vår trawler i Nederländerna. Med korta distanser mellan de  trevliga krogarna.
Nu längtar vi tillbaka till våra nordiska kuster, ostkustens skärgårdar, Bohuslän, Åland, Åbolands skärgård, den norska kusten.

Sydeuropa, nederländska kanaler, nordiska arkipelager - helt olika seglingsrevir - kontraster vi trivs med.
Friesland - Stockholm
Avslutar årets seglingar i Friesland med en middag på restaurang Oostergoo i Grou, hamnen nu i oktober om än inte öde så i varje fall lugnare än vid tidigare besök.

Albert, Jan och Jesse tar nu hand om Bess Safari över vintern, hon kommer ligga inne i ett båthus. Pojkarna kommer bland annat utföra några garantiarbeten och ett antal beställda kompletteringar. Hon är i goda händer.

Kort roadtripp med bumsen till Fehmarn, natthamn på trevliga hotell Bene, dagen efter hem till Östermalm.
Resterande tid av oktober ägnar vi åt att förfäras över statliga Transportstyrelsens debitering för att avregistrera respektive registrera Bess Safari Too / Bess Safari, träffa vänner och bekanta samt uträtta allehanda ärenden.Djurgårdsbrunnskanalen från Lilla Sjötullsbron
Säsongsavslutning i Grou, Friesland
Båtbyggare från Selene-varvet i Kanton utför garantireparation, foto Albert Gerritsma