Reseberättelser

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011
September 2015
Sjuttiotalsorange - tvättäkta


Alla vi som gick på högstadiet när räknedosorna gjorde entré (var det Hewlett-Packard eller Texas Instrument som var kung?) minns sjuttiotalets estetik. Var man dessutom till sjöss så fort tillfälle gavs finns i minnet de svenska utombordsmotorerna av fabrikatet Archimedes, då muntert färglagda i - just det - sjuttiotalsorange.

Nu - en bra bit efter sekelskiftet - ser vi honom, den gamle mannen som dag efter dag ligger i den portugisiska flodens mynning och fiskar. Hans lilla öppna båt drivs fram av just en orange Archimedes. Svensk kvalitét, det svenska stålet biter.

Det finns någon ombord på Bess Safari Too som tycker denna betraktelse är nördig. Förmodligen har hon rätt.

Lägg markören på bilden så får Du en close-up.

Superblodmånen


Rejält med ståhej i tidningarna inför superblodmånen den 28:e september. Under de två timmarna Bess Safari Too´ fotograf var uppe för att föreviga fenomenet var han mol alena. Så när som på nattvakten, passerade två gånger, och några mosquiter. Så var det med den hypen. Men månen var fantastisk.Allt enligt plan?


Ooooooops.........!!!! Torrsatt båten med hjälp av tidvattnet har vi själva gjort, med lyckat resultat. Men så här.  Var det här verkligen meningen? Rodren? Propellrarna? Någon fäller förmodligen en tår.
Vintage snurra
Ledsen motorbåt på flodens strand