Andra års
reseberättelser

Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December
Mars - April 2020Den 10 mars lämnade vi Andalucien med nordlig kurs. Vi tar den vackra vägen över bergen vid Biscayabuktens kust. Den vägen kan vara olämplig vid den här årstiden på grund snö och halka, våra sonderingar innan resan stämde, vägen var torr.
Påföljande dag, onsdagen den 11 mars, korsar vi gränsen mellan Spanien och Frankrike. I krokarna av La Rochelle tar vi in på ett av våra favorithotell, Le Relais Du Bois Saint-Georges, www.relaisdubois.com. Det allra bästa är middagen - sagolikt gudomlig.
Vidare upp genom Frankrike, Belgien och till slutmålet i holländska Leeuwarden. Bess Safari är nyligen sjösatt, pojkarna har lagt henne på sin vanliga plats, värmen och belysningen på - tack!

Intressant är att som framgår av ovanstående text var vår resa på ytan helt normal. Seglarvänner som startade motsvarande färd endast fem dagar senare bilade genom ett spöklikt tomt Europa.

Dessa rader skrivs i början av april.  Vi befinner oss som sagt i Leeuwarden, provinsen Frieslands huvudstad. Antalet Coronafall här är relativt sett lågt. I södra delen av Holland är läget betydligt värre. För några dagar sedan jämförde jag antalet fall i Friesland med hela Sverige, korrigerat för folkmängden. Då hade vårat fädernesland nästan tre gånger så många fall. En jämförelse med vår hemstad Stockholm vågar jag mig inte på, det blir för deprimerande.
Vår ursprungliga plan för i år, att återvända till norska arktis, är tillintegjord. Stängda gränser och karantäner sätter käppar i propellern.

Vi befinner oss som tidigare nämndes i ett förhållandevis förskonat område. Ombord på Bess Safari har vi det bekvämt och bra. Tills vidare stannar vi där vi är, vad framtiden bär med sig återstår att se.
Delar av Lauwersoogs stolta fiskeflotta
Vår i centrala Leeuwarden
Jodå - tornet lutar, Leeuwarden
Mitt på dagen en vardag i centrala Leeuwarden under pandemin
Gullig gränd, Leeuwarden
Charmiga Leeuwarden
Detta hörn är en arkitektonisk pärla, Leeuwarden
Vår karantänsplats i Leeuwarden i avvaktan på att broarna återigen öppnas för fritidsbåtar.
xxxxx
Bryggan i Leeuwarden där vi ligger
Inte Kungsträdgården utan centrala Leeuwarden om våren
Urk vad läbbigt! Fick gukkan även på näbben - urgh...!!
Fortsättning april månad