Mitt emot mig så bor Ollie. Jag har nämnt honom förut. Han bor i Spanien och pratar engelska. Marko och Roger bor också i närheten. De är två andra voffar som pratar spanska. Men det förstår jag också. Ibland tar matte med Ollie på vår promenad. Det är jättekul och då brukar jag  busa med honom.  Han är mycket äldre än vad jag är och mycket större. Matte säger att han är en Tji Suu. Ja, nu fick jag en känsla av att något blev fel. Matte säger att det stavas Sierra Hotell India Hotell Tango Zuru Uniform. Vad krångligt det här blev.  Han är i alla fall jättesnygg när han är nyklippt. Han blir klippt i en buss som kommer till där vi bor.

När vi ska åka någonstans och vara borta länge så tar matte med mina leksaker. Allihop. När hon plockar fram dem så vet jag att nu ska vi vara här ett tag.  Ibland tar matte med någon leksak när vi ska promenera. Sedan släpper hon mig och jag får springa hur fort som helst efter leksaken. Det är såååå roligt. Fast det är lite jobbigt när det är varmt.

Jag tror att jag är ganska snäll. Men, ibland så tappar jag nästan andan så upprörd blir jag. Ja, det är när det kommer några djur som också har fyra ben, men de verkar vara väldigt stora. Matte och husse kallar de för hästar och kossor. Finns det verkligen något som heter så konstigt? De luktar i alla fall väldigt underligt. Jag tror faktiskt att jag såg en häst när jag var väldigt liten. Husse och Matte tog med mig till något som heter Rosendals trädgård. Där kom en häst jättenära mig och jag blev rädd, fast jag visade det inte så mycket. Men, det var tryggt att sätta sig bakom Matte och öva på att morra.

Matte håller på och smyger med paket. De prasslar jättemycket. Hon har sagt att jag inte får tala om för husse var de ligger. Jag tror ju egentligen att de är till mig och att hon försöker lura mig. Oavsett hur det ligger till så tänker jag nog åtminstone hjälpa till med att öppna dem. Undrar bara hur länge de ska vara gömda.

En kväll gick husse, matte och jag på restaurang. När vi alla satt oss kom en farbror med mörka kläder (såg varmt ut) och i handen hade han en bricka med en vattenskål och två jättegoda kex. Till den restaurangen säger matte och husse att vi ska gå tillbaka.

När vi är här där det är varmt så säger matte att jag måste få in mig något som gör att myggor inte tycker om mig. Hon säger att myggorna sprider något som heter Leishmanos. Man kan bli jättesjuk av det. Förra sommaren tyckte jag att det där gula som matte hällde i min mat smakade jätteäckligt. Nu tycker jag att maten är så god så då åker det där gula med av bara farten. Jag har också märkt att Matte försöker hålla mig inomhus när det börjar skymma. Det är då som de här myggorna är som värst. Min matte är också jättenoga med att hålla utkik efter larver från Pinjeträd. Hon säger att det är jättefarligt för mig att nosa på de larverna. Nej,  jag håller mig nog till Brit Gourmet på burk och fågelbajs. En annan sak som Matte säger är farlig är något som heter Hjärtmask. När vi är i Portugal så brukar Matte ta mig till veterinären så att han får vaccinera mig. Senast var det en ung veterinär och han lyckades vaccinera mig utan att jag märkte det. Det var konstigt.

Jag har träffat en ny kompis som heter Henry. Han är en elegant tax och han pratar engelska. Första gången vi träffades så var han jätterädd för mig. Matte sade att han bara var en bebis. Men, nu verkar han ha vant sig vid mig och vi är jättebra kompisar. Han bor här i hamnen i Lagos på en båt.

Ja, nu är vi på det som matte och husse kallar för båten. En dag satte husse på det där som bullrar och kallas för motor. Den bullrade ganska länge och sedan stängde de av den och då började båten luta. Golvet blev plötsligt halt och jag åkte på sidan och kunde inte gå som vanligt. Det var jättekonstigt. Jag har en plats där jag kan göra ettan när vi är på båten. Matte lyfte mig dit och höll mig lite så att jag kunde göra vad jag skulle. Sedan lyfte hon mig till min väska och där var jag kvar jättelänge. Väskan är jätteskön. Jag kan lägga mig på sidan och sträcka ut mig och ändå når jag inte alla sidorna på väskan. Sedan kan ma se ut genom alla sidorna så att man kan ha superkoll.

Det finns några fyrfotingar som luktar lite konstigt. Matte säger att de heter katter. Jag vill väldigt gärna prata lite med de där katterna, men matte låter mig inte göra det.  Hon säger att de kan ha både loppor och andra konstiga saker. Dessutom lär de ha väldigt vassa tassar. Hm, kanske ska jag hålla mig lite på avstånd. Men, det hindrar inte att de luktar väldigt spännande.

Matte och husse säger att jag är en sömntuta. Jag tycker om att sova länge. Helst vill jag bli lite kliad på magen också så att jag får vakna lite långsamt. Fast det är klart om jag hör något konstigt utanför så kommer jag upp på alla fyra blixtsnabbt och larmar ...

Vissa dagar, där vi är nu, är det så himla varmt. Då är det inte kul att vara ute, även om de där konstiga katterna lockar på en. Nej, då är det skönare att vara kvar på båten. Husse han kan ordna så att det blir svalt och skönt. Fråga mig inte hur han gör, men det bullrar lite och så stänger de alla fönster och plötsligt blir det kallt. Då är det skönt att borra ner nosen i mattes kudde och snusa lite. När det är så där varmt så vill jag inte riktigt äta på dagarna, även om matte lockar med jättegoda saker. Ja, fast om hon kommer med en hamburgare (hamburgesa sin nada) då kan det förstås vara svårt att stå emot.

När de är så där varmt på dagarna så brukar vi gå ut lite senare och ta en lite längre promenad. Då är det fullt med människor, vovvar och katter ute. Matte och husse säger att de har siesta på dagarna. Jag har ingen aning om vad siesta är ... men, det låter ganska skönt. När vi promenerat klart brukar vi sitta på båten och bara njuta av solnedgången. Fast, för någon vecka sedan då var det som om alla himlens makter brakade samman. Det blåste så jättemycket och det kändes inte ok att det blåste på min bak. Då blev det inte så långa promenader som vi brukar ta.

Ibland leker jag med husse och matte. Med matte så brukar vi jaga varandra. Jag brukar springa lite långsammare så att matte hinner springa ifrån mig. Håller i alla fall koll på henne. När vi är på båten så brukar jag springa åt motsatt håll mot matte och då möts vi på mitten. Det är så himla kul. Med husse brukar jag leka innan det är dags att sova. Han brukar kittla mig och då bara måste jag försöka få tag på hans fingrar. Men, jag håller aldrig i hårt. Bara lite...  Sedan när det är dags att sova så kan jag krypa in bakom mattes kudde så att jag inte syns.

För inte så länge sedan så kändes det som om jag skulle bli mamma. Det kändes som om alla mina pipdjur pratade med mig och då kände jag att jag behövde ta hand om dem. Jag försökte bära de väldigt försiktigt. Plötsligt försvann pipdjuren och jag måste säga att jag blev lite förvånad. Matte och husse låtsades inte riktigt om att de var borta. Ibland när jag letade ivrigt efter dem så kunde ett pipdjur komma fram. Konstigt. Matte pysslade väldigt med mig och hon gav mig extra god mat som jag inte riktigt kunde motstå. Den var så god så ibland kändes det som om jag ville gömma maten under en filt så att jag kunde ha kvar den lite längre. Matte sade att jag var skendräktig. Det låter ju väldigt konstigt. Men, jag kände att jag ville bara ligga på sängen och drömma om mina valpar. Men, det gick sedan över och nu leker jag med pipdjuren i stället.

När jag och matte är ute och går så brukar jag lägga mig ner på magen när det kommer andra vovvar. Har märkt att folk skrattar lite åt mig, men jag försöker bara göra mig så liten som möjligt så att inte den andra vovven ska bli rädd för mig. Extra roligt är det när jag träffar en annan vovve som gör likadant. Då brukar jag smyga mig framåt och hukar mig samtidigt. Matte säger då att jag ser ut som en vessla, vad nu det är? När jag är tillräckligt nära den andra vovven så gör jag ett utfall. Blixtsnabbt, skulle jag vilja säga. Alla blir lika förvånade. Ja, alla förutom Walle som finns i det där landet där det är så kallt. Han är så stor så att jag når inte riktigt upp till hans skägg. Matte säger att det är en Grand Danois. Jag brukar ropa på Walle och han tittar åt olika håll och verkar inte se mig. Han är mer intresserad av min matte. Men, jag tycker i alla fall jättemycket om Walle.

Voff, Voff, Voff
Undrar om min bästa kompis Ollie kommer ut snart? Fast, det regnar ju och då vill åtminstone inte jag gå ut.
Det här är mina andra kompisar. Det saknas en som matte säger är hos doktorn. Jag kanske har lekt lite våldsamt med den.
Godmorgon! Får man frukost snart?
Undrar om jag syns nu då?????
Det är skönt att sitta i kvällssolen och kolla in läget.
Voff, voff, voff, voff
1    2    3    4    5