Hej,

Jag heter Estrella och är skeppshund och säkerhetschef på Bess Safari Too. Framför allt sköter jag säkerheten på natten när min husse och matte sover.  Då sover jag med ena ögat öppet så att jag vaknar snabbt och kan jaga bort främlingar. När jag skäller så känner jag mig jättestor, men matte säger att jag väger 2,8 kg och är en Yorkshire terrier som är född i Uppsala hos Helen som driver Ängsviolens kennel.

Jag trivs med att vara med min matte och husse. Det jag inte gillar är att gå till veterinären. Ursch vad det gör ont när de sticker mig i nacken. Jag vet inte riktigt varför de sticker mig i nacken, men det verkar viktigt. Matte sade en gång att det var en rabiesspruta, fast det vet jag inte alls vad det är.

Eftersom vi är på så många olika ställen så måste jag ha ett pass. Ja, jag vet inte riktigt vad det innebär, men matte är väldigt noga med att alltid ha det med. Hon säger att jag också har ett chips eller vad det nu heter mellan axlarna. Jag tycker att chips är goda att äta! Ibland träffar vi en veterinär i något som heter Portugal. Han sticker mig också i nacken. Efteråt brukar han försöka muta mig med godis, men jag tycker inte det godiset är gott. Då är fågelbajs godare. Däremot tycker jag väldigt mycket om Jenny. Matte brukar lämna mig hos Jenny och där blir jag badad och kammad. Så jag känner mig som en ny Estrella när matte hämtar mig.

Ibland åker vi med något som heter bil. Den är vit. Man hoppar in bakom husse och sedan när man kliver ut så är man någon annan stans. Och det är så många nya dofter hela tiden. I bilen tycker jag om att åka.  Jag ligger då i min favoritväska. Ibland sitter matte bredvid mig och har en hand i väskan och då kan jag åka hur långt som helst. Fast i bland måste jag säga till att de måste stanna för även en vovve måste få göra ettan. Det bästa med att åka bil är att ibland stannar vi någonstans och sedan kommer matte med något som doftar ljuvligt och ligger i papper. Ja, jag kan nästan inte bärga mig. Hamburgare heter det visst. Fast mattes köttbullar är ännu godare.

När vi är på Bess Safari Too så trivs jag jättebra för husse och matte är aldrig långt borta. Och ibland åker vi med en liten båt där jag får stå i fören och känna alla dofter fara förbi. När vi åker någonstans med den lilla båten så händer det att vi ibland bara promenerar på stranden och det är jätteroligt. Man träffar så många kompisar. Men, vid andra tillfällen ska matte handla. Hon lämnar mig då med husse och vi får stå och vänta och vänta ... Ja, jag blir ibland så trött så att jag somnar på vägen hem till Bess Safari Too. Ibland åker vi med Bess Safari Too. Den är mycket större än den lilla båten. Matte och husse är noga med att jag inte får springa på däcket när den stora båten rör sig och framför allt inte när de rullar ut de där stora vita sakerna som sitter jättehögt upp ... De prasslar och låter och jag måste nog erkänna att jag blir lite rädd då. Matte brukar ge mig lite godis då och det hjälper faktiskt. Men, det är bättre att åka med de där vita sakerna uppe än när det är något som bullrar i båten. Men, jag har som sagt alltid min matte och husse bredvid mig och då är inget farligt.

Men, vi är inte bara i Bess Safari Too. Ibland är vi på ett ställe som doftar helt annorlunda och där bor vi inte på vattnet. Bredvid där vi bor så bor också Ollie som är en av mina bästa kompisar. En annan kompis heter Runo. Han är jättestor och lägger sig alltid på marken så at jag lättare kan nosa på honom. Det konstiga är också att när vi är på det stället där vi inte bor på vattnet så pratar de annorlunda mot vad jag är van vid. De pratar jättesnabbt och ibland säger de "åhhh perrita ahhh bonita" Det låter väldigt snällt.

Ibland är vi på ett ställe som jag kommer ihåg från när jag träffade matte och husse första gången. Det är så konstigt för när man ska gå ut där så tar det jättelång tid. Man ska först gå in i en stor metallbur och då är jag glad att husse och matte är med för det är lite läskigt. Men, sedan kommer man till ett ställe som matte kallar för Humlegården. Där är det jättemånga fyrbenta kompisar och ibland släpper matte mig lös där. Fast jag vill ju helst vara nära henne. Man måste ju liksom vakta. Vissa av de andra kompisarna de säger till mig när jag är lite för intensiv. De ryter liksom till och puttar på mig och då kryper jag ihop och rör inte en tå ens. Ibland drar jag med mig matte bort från de där ilskna pudlarna. En gång när vi var på det här stället så var det helt vitt ute. Matte sade att det snöade, vad nu det är. Det var lite kallt om fötterna men oj vad roligt det var att springa i det vita. Även om det fastnade väldigt mycket på mina ben så jag kunde nästan inte gå.

Matte tar ibland med mig till något som heter Chicdog. Det är ett ställe där man ibland träffar andra vovvar. Men, ibland måste man prova tröjor och jackor. Det är lite jobbigt, men alla är så snälla med mig så det gör inget. Dessutom har jag fått jättefina kläder så att jag inte fryser.

Jag får också följa med på restaurang. Husse och matte verkar stoppa i sig konstiga saker. Jag bryr mig inte så mycket om det eftersom jag får sova i min väska. Ibland lägger matte ut en filt på golvet. Det är en filt som jag har haft så länge jag kan minnas. Den känns liksom hemma.

Varje dag borstar och kammar matte mig. I början, när jag var liten , så tyckte jag inte riktigt om det. Men, nu tycker jag det är jätteskönt. Matte har några borstar som hon kan få borsta mig med hur länge som helst. Hon har också börjat göra rent mina tänder. Hon tar något som heter gasbinda och den lindar hon runt ett finger. På fingret sätter hon sedan något vitt som smakar jättegott. Hon säger att när jag blir lite större så ska vi använda något som heter tandborste. Ja, vi får se vad det är. Hoppas det är lika gott.

Mat är ett annat kapitel. Jag är nog lite kräsen med mat. Men, det beror på att min matte har givit mig så god mat. När hon ger mig de där torra kulorna så vill jag stoppa tassen i halsen. Fast det gör jag ju inte eftersom jag är en liten Östermalmshund. Det bästa är när hon lägger i kokt lax, tonfisk, köttbullar, skinka eller kyckling. Ja, då går de där torra kulorna också ner. De torra kulor som jag absolut inte vill äta brukar matte lämna till ställen där hundar som inte har något hem bor. Pannkakor är förresten också smaskens.

Det händer att vi ibland bor på något som husse och matte kallar för hotell. Vi bor i ett rum och ibland tror jag att det bott någon annan hund innan mig för det kan dofta lite spännande. Vi bor oftast inte mer än en natt och sedan är det ett nytt rum. Jättespännande. Tänk en gång bodde vi på ett ställe som matte och husse kallade för slott. Det luktade faktiskt lite konstigt där. Men, det som var toppen där var att jag fick en egen madrass och en egen vattenskål. Det har jag aldrig fått på det som de kallar hotell. Jag har också märkt att matte brukar ta med sig lite skinka eller annat gott från frukostbordet så att jag får något extra gott i min matskål, ja torra kulor också, innan vi åker iväg till nästa hotell.

Jag misstänker att vi snart ska bo på hotell igen. Matte och husse har börjat packa väskor. Men, jag är inte orolig eftersom jag vet att jag alltid får följa med.

När vi var i det som matte kallar för Stockholm, ja det är där man måste åka i en bur för att komma ut? Konstigt ... I alla fall, då var jag med om bland det värsta jag varit med om. Matte tog mig till veterinären! Om jag hade kunnat bita veterinären i handen så hade jag gjort det. Matte lämnade mig där och sedan somnade jag och när jag vaknade så kändes det jättekonstigt i munnen. Ja, jag kunde inte gå så det var någon, som jag inte vet vem det var, bar mig och det snurrade i huvudet hela tiden. Efter en kort stund kom husse och matte och gissa om jag blev glad. Jag hörde att veterinären sade att de tagit ut åtta tänder. Matte fick en karta med alla tänderna och husse intresserade sig speciellt för tänderna eftersom jag tror att han kan något om sånt. Men, jag hoppas att jag aldrig, aldrig mer behöver ta ut tänder och att jag aldrig behöver vakna utan att matte och husse är nära.  Som jag berättade tidigare så borstade matte mina tänder med gasbinda. Nu vet jag vad tandborste är för något!!!! En borste som matte stoppar in i munnen på mig och borstar mina tänder. Men, det hon har på tandborsten är jättegott.


Jag tycker bäst om att sova i husse och mattes koj. Men, min ege bädd är ganska ok.
Åhh, när jag får stå här och känna vinddraget så är det nästan så att jag känner mig som kapten på den här skutan.
Det här var dagen när matte och husse hämtade mig hos min första mamma.
Åhhh, matte!! Borsta mer ...
Undrar om jag syns?
Nu är jag lika liten som du, säger Estrellas spanska kompis Lara.
Zzzzzzz ZZZZZzzzzz  ZZZZZzzzzz
Bläddra till ny sida ...
1   2    3    4    5